Zdrowe gotowanie na parze
- 257 Views
- Redaktor strefamlawy.pl
- 9 sierpnia 2019
- Wszystko o zdrowiu i treningu
Gotowanie na parze stało się modne w momencie, kiedy pojawiły się w sprzedaży specjalne garnki. Mają one kilka koryt i w każdym układa się zupełnie inne produkty. Jak sama nazwa wskazuje, gotowanie odbywa się bez wody, ponieważ para powoduje, że warzywa czy mięso stają się miękkie. Nie trzeba nawet zbyt dużo solić, ponieważ para wydobywa naturalny smak danej potrawy. Obiad podany z garnków na parze jest o wiele smaczniejszy, ma mniej kalorii i jest zdrowszy. Takie rozwiązania są polecane osobom, które nie mogą jadać zbyt tłustych i głównie smażonych potraw. Garnki są tak skonstruowane że gotowanie trwa zaledwie kilka minut. Mogą korzystać z nich również osoby zapracowane ale dbające o swoją linię. Doskonale nadają się wszystkie twarde warzywa, ryby, mięso, a także dodatki które trzeba ugotować. Najważniejsze jest to że z tych produktów nie ucieka to co najbardziej wartościowe, tylko zostaje zachowane. Widać różnicę wtedy kiedy ugotowane warzywa metodą tradycyjną zabarwiają wodę, a nie powinny.

- 22 lutego 2021
Leki z apteki na zdrowie
- 12 stycznia 2021
Trening mięśni pleców skuteczny
- 9 października 2020
Suplementy diety w diecie
- 7 sierpnia 2020
Leki z apteki na zdrowie
Trening mięśni pleców skuteczny
Suplementy diety w diecie
Czy jest kawa kuloodporna ?
Morwa biała nie tylko dla cukrzyków
Skład dobrego białka serwatkowego
Dieta pomidorowa dla kogo ?
Podciąganie na drążku technika